Το Κτήμα

Το Κτήμα Αρβανιτίδη βρίσκεται στον Ασκό Θεσσαλονίκης, ένα μικρό, ήσυχο χωριό σε υψόμετρο 500 μέτρων στην ανατολική πλαγιά του όρους Βερτίσκος. Σ' αυτή την όμορφη ημιορεινή περιοχή, στη θέση ενός παλιού αμπελιού της οικογένειας Αρβανιτίδη, δημιουργήθηκε το 1999, από τον γεωπόνο Θανάση Αρβανιτίδη και τον αδελφό του Γιώργο, ένας νέος σύγχρονος αμπελώνας και το Κτήμα Αρβανιτίδη. Συνδυάζοντας τη βαθιά αγάπη για το αμπέλι με τη γνώση και τη χρήση νέων, καινοτόμων τεχνικών οινοποίησης, το Κτήμα Αρβανιτίδη παράγει κρασιά που αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες των ελληνικών ποικιλιών και τον απόλυτο εγκλιματισμό των διεθνών στο terroir της περιοχής.
Κρασιά με τυπικότητα και σταθερή ποιότητα σε κάθε σοδειά που γοητεύουν τον σύγχρονο καταναλωτή.
Έτσι στα θέλγητρα της περιοχής, την καταπράσινη φύση, το υγιεινό βουνίσιο κλίμα και τα ονομαστά φρούτα, το περίφημο κασέρι, τα κρέατα αλλά και το γνωστό καρναβάλι με τους κουδουνοφόρους του γειτονικού Σοχού, έχει πλέον προστεθεί και το κρασί της.


Τελευταία Νέα

29/01/2024

Δευτέρα 29/01, 12:00 – 19:00
Αμαλίας 36 (Λεωφ. Βας. Αμαλίας 36)

Ελάτε και δοκιμάστε τα κρασιά μας στην Αθήνα!
Το Κτήμα Αρβανιτίδη συμμετέχει στην έκθεση κρασιού της Deals με ελληνικά και ιταλικά κρασιά.

20/12/2023

Με πολλές θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα
και μια ευτυχισμένη Νέα Χρονιά!

Θανάσης Αρβανιτίδης – Γιώργος Αρβανιτίδης

02/12/2023

Το Κτήμα Αρβανιτίδη θα συμμετάσχει στον Χάρτη των Γεύσεων 2023, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 έως τις 20.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo.