Ασυρτικο
Merlot
Μαλαγουζια
Single Vineyard ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Θεσσαλονίκη
Τύπος: λευκός ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Μαλαγουζιά
Περιοχή - Αμπελοτόπι: Ασκός Θεσσαλονίκης - Άγιος Κωνσταντίνος.
20 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα σε υψόμετρο 500-550 μ.
Ημερομηνίες τρύγου: Πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση, με διαχωρισμό του προρόγου, κρυοεκχύλιση, στατική απολάσπωση και ζύμωση του διαυγούς γλεύκους σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16 - 18οC. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και οι οίνοι βάσης εξελίσσονται για 2-4 μήνες με τη διαδικασία των αναδεύσεων σε ελαφριές οινολάσπες.
Γευστικό προφίλ: Μια κομψή Μαλαγουζιά με «ελληνική» μύτη.
Στην όψη λαμπερό λευκό με πράσινες ανταύγειες. Τα αρώματά του σύνθετα, δομούν μια αίσθηση «ελληνικής» μύτης που συνδυάζει ανοιξιάτικα άνθη με φασκόμηλο, μαντζουράνα και βότανα του βουνού. Στο δροσιστικό στόμα, η ισορροπία είναι η λέξη-κλειδί: η φρεσκάδα βαδίζει χέρι-χέρι με τον πλούτο. Τραγανή οξύτητα.
Αρμονίες: Πίνεται ευχάριστα σαν απεριτίφ και ταιριάζει απόλυτα με πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, όπως τα λαδερά, με πιάτα θαλασσινών, ψάρια και λευκά κρέατα.
Απολαύστε το: Στους 10οC το κρασί αναδεικνύει τον αρωματικό του πλούτο, τη φρεσκάδα και τη δροσιστική του οξύτητα.
Δυνατότητα παλαίωσης: 2 – 3 χρόνια
Διακρίσεις:
Monde Selection Vintaste 2022 - Χρυσό μετάλλιο
Vinalies Internationales 2020 - Χρυσό μετάλλιο
Mundus Vini Spring Tasting 2020 - Αργυρό μετάλλιο
Mundus Vini Spring Tasting 2018 - Αργυρό μετάλλιο